Demetrio Ribes
Generalitat Valenciana Consellería de infraestructuras, territorio y medioambiente
Estàs en: Pàgina principal > notícies > fitxa
 
Noticias
Dimecres, 21 de maig de 2008

Acte commemoratiu del 150 aniversari de l'arribada del ferrocarril a Alacant

El pròxim dia 26 de maig a les 11 hores del matí en el Saló Blau de l'Excm. Ajuntament d'Alacant, la Conselleria d'Infraestructures i Transport, a través de la Càtedra Demetrio Ribes UVEG-FGV, celebrarà un acte commemoratiu del 150 aniversari de l'arribada del ferrocarril a Alacant (FC. Madrid-Alacant 1858-2008).


En este acte es presentarà també la pàgina web que s'ha creat amb motiu de la celebració d'esta important efemèride, un projecte que té com a objectiu presentar una visió històrica dels 150 anys del ferrocarril a Alacant, des dels inicis a l'actualitat, tractant eixos temàtics relacionats amb el ferrocarril en la ciutat d'Alacant, la incidència en el seu port, empreses, empresaris, enginyers, viatgers, les estacions i els seus servicis. Estos textos aniran acompanyats d'articles complementaris i imatges de col·leccions privades i arxius públics.

 

La web conté un apartat molt interessant amb animacions, on es podrà visualitzar l'evolució del port d'Alacant, la construcció d'un pont ferroviari, o l'interior d'un Talgo. A més s'han editat vídeos amb material cinematogràfic històric. Esta informació s'ha basat en la consulta de les fonts directes per a la seua documentació, que no haguera sigut possible sense la col·laboració de singulars institucions com l'Autoritat Portuària d'Alacant, l'Arxiu Municipal d'Alacant, l'Institut Valencià de Cinematografia, el Museu del Ferrocarril-Delícies, l'Arxiu General del Ministeri de Foment o l'Arxiu Històric Ferroviari.

© 2006 - Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori/Cátedra Demetrio Ribes UV-CHOPVT.
Nota Legal