Demetrio Ribes
Generalitat Valenciana Conseller铆a de infraestructuras, territorio y medioambiente
Estàs en: Pàgina principal > not韈ies > fitxa
 
Noticias
Dijous, 28 de octubre de 2010

Presentaci贸 de la publicaci贸 "Grandes estaciones del siglo XXI. Reinventando el centro de la ciudad".

El passat 28 d鈥檕ctubre es va presentar als mitjans la publicaci贸 "Grandes estaciones del siglo XXI.. Reinventando el centro de la ciudad", editada per la Conselleria d鈥橧nfraestructures i Transports i coordinada per la C脿tedra Demetrio Ribes UVEG-FGV.

L鈥檃cte de presentaci贸-desdejuni va tenir lloc al Col鈥egi d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana, i en ell van participar el Director General de Transport i Log铆stica, Vicente D贸mine, el Deg脿 del Col鈥egi d'Arquitectes de Val猫ncia, Ram贸n Monfort, i el Director de l'Aula Carlos Roa, de l'empresa INECO-TIFSA, Antonio Monfort, entre d鈥檃ltres.

La publicaci贸, formada per un llibre i un disc compacte, cont茅 les pon猫ncies presentades en la jornada que, amb el mateix t铆tol, es va celebrar el 20 d鈥檕ctubre de 2009 en el Col鈥egi d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana. La sessi贸, emmarcada dins del cicle "El patrimoni de l鈥檕bra p煤blica. Criteris i t猫cniques de restauraci贸", va analitzar les interaccions entre ciutat i ferrocarril, aix铆 com la potencialitat de l'estaci贸 com element rellevant del sistema ferroviari.

L鈥檃parici贸 de l'estaci贸, fa ja m茅s d鈥檜n segle i mig, va provocar importants canvis en l鈥檈structura urbana de les ciutats que van generar noves centralitats. Avui dia 茅s necessari un nou debat sobre les necessitats de la nova estaci贸 i les possibilitats d鈥檌ntervenir en el patrimoni ferroviari, la funcionalitat del qual ha adquirit nous aspectes que obliguen a un replantejament d鈥檜sos i enfocaments.

PDF:
Vore pdf (2010-10-29_El_Levante_183.pdf)

Imàtgens:

  

© 2006 - Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori/Cátedra Demetrio Ribes UV-CHOPVT.
Nota Legal